image

Sfaturi pentru a iti obtine contractul de munca rapid si usor

Din pacate numarul celor care doresc locuri de munca fie in strainatate fie in Romania, creste de la o zi la alta insa nu toti stiu cum sa isi atinga telul. In randurile de mai jos, incercam pe cat posibil sa oferim cateva sfaturi utile.

Inainte de a incepe, trebuie sa stiti cu ce post de lucru sunteti compatibil (in functie de nivelul de experienta profesionala, nivelul de studii si limbile straine cunoscute). 

1. Trimitea candidaturii la fiecare job postat online sau catre toate agentiile private de mediere a locurilor de munca, nu este o idee foarte buna. Canalizati-va atentia si timpul doar catre locurile de munca cu adevarat atractive pentru voi iar in acest fel nu veti fi nevoiti sa la parasiti dupa primele luni de munca.

2. Nu te opri din cautat dupa primele zile. Gasirea unui loc de munca potrivit, nu a fost niciodata o sarcina usoara pentru nimeni. Invata sa cauti eficient si stai conectat cu site-urile mari unde sunt publicate zilnic locuri de munca.

3. Completeaza-ti CV-ul in functie de jobul pe care il cauti. Nu este nevoie sa completezi cu 35 de ani de experiente profesionale sau alte lucruri ce nu sunt la „obiect”. Risti sa atragi dezinteresul cititorului.

4. Pastrati-va acelasi interes si energie cand va prezentati la interviuri sau cand comunicati telefonic / online. NU lasati loc de interpretari. „Stiti ce va doriti? Luati-l!”

5. Ramai tu insuti intotdeauna si nu spune minciuni. In acest fel nu vei intampina surprize neplacute si nici nu trebuie sa tii minte toate lucrurile spuse in mod fals.

6. Nu spune nimic rau despre angajatorii tai din trecut.

7. Ai grija la atitudine si limbaj. Vorbeste clar si nu lasa loc de neintelegeri.

Speram sa le gasiti folositoare iar alte articole despre gasirea eficienta a unui loc de munca vanat, se vor scrie in curand. Mult succes!

Comments are closed

Uploading